«…..Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem. Furet, værbitt over vannet med de tusen hjem…»

Nasjonaldagen har om mulig fått dypere feste i den norske folkesjelen de siste årene. Flere år med pandemi og krig i Europa har gitt oss en ny forståelse av hvor heldige vi er som bor i et land hvor vi kan feire frihet, demokrati og fellesskap med korpsmusikk og glade barn. I disse dager henter vi frem bunadene våre, pusser sølv og kjenner på takknemlighet for det tidligere generasjoner har ofret for at vi skal kunne feire grunnlovsdagen i et fritt land.

Lange barnetog som vifter det norske flagget mot himmelen mens de forventningsfullt synger våre kjente og kjære nasjonalsanger er et sterkt symbol som vekker internasjonal oppmerksomhet fra et lite land her oppe i det kalde nord. De fleste av oss er nok enige om at noe av det fineste ved den tradisjonelle feiringen er at vi har gjort dette til barnas dag. Det er sekkeløp, is og pølser som står i fokus, ikke militærparader. Selv om høytidelige taler er en viktig del av dagen for oss voksne, er det likevel minnene fra følelsen av å dele noe fint sammen som barna tar med seg videre. Og beviset på at vi lar barna få være barn gjennom denne herlige feiringen er synet av alle de slitne ungene som mot slutten av dagen tusler hjem med sjokolade i fjeset og grønske på knærne, iført sine beste klær!

Vi håper at dere alle får en flott og innholdsrik 17. mai-feiring og at så mange som mulig tar turen ut for å feire denne viktige og unike dagen sammen!

God 17. mai!