paper-3033204_1280

Utforming og design av fakturaer er noe av det som kan være litt spennende å prøve seg frem med selv. Det blir raskt et av de sikre kjennetegnene på din bedrift. Skal du ha med logo? Hvor skal den være plassert? Skal du ha faste tekster i fakturaene? Med, eller uten farge? Skal de skrives ut og sendes pr post, sendes til mottaker som pdf-filer, eller kanskje som elektronisk faktura rett i mottakers system?

Er det viktig for deg å kunne registrere timer i samme program, eller sende faktura fra telefon og nettbrett? Du forventer antagelig at systemet er tilgjengelig online, slik at du kan logge inn og sjekke sendte fakturaer, eller produsere nye uansett hvor du er.

Det viktigste er likevel at systemet oppfyller minimumskravene, slik at du unngår problemer og ekstraarbeid. Forvent at systemleverandør har tatt hensyn til kravene, men sjekk likevel selv. For når alt kommer du alt, er det du som utsteder fakturaene og er ansvarlig for at de innfrir kravene til form og innhold. Og det er du som må gjøre jobben om igjen, hvis noe blir feil.

Bokføringsforskriften stiller krav til at fakturanummer ikke skal kunne endres. Det skal brukes systemer som automatisk nummerer fakturaene fortløpende. Du kan også bruke ferdige, forhåndsnummererte blanketter. Hopp i nummerrekkefølgen er ikke bare i strid med kravene. Det betyr automatisk ekstra tidsbruk for regnskapsfører, som må sjekke hvorfor, og ekstra tidsbruk for deg.

Mva skal være spesifisert og varen, eller tjenesten, skal tydelig fremgå. Husk også underbilag som viser detaljert oversikt.

Gjennom vårt regnskapssystem kan du få tilgang til å fakturere direkte online, om du ønsker å prøve noe nytt. Duett Min Side er tilpasset både nettbrett og telefon og gir deg muligheten til å sende faktura, eller kopi på forespørsel, uten at du er avhengig av å være på kontoret. Får du en telefon fra en kunde, kan du enkelt klikke deg inn og sjekke fakturaen der og da, i stedet for å ringe opp senere og bruke tid på den samme problemstillingen flere ganger.

På Min Side kan du prøve deg frem med forskjellige design, med og uten logo, inntil du er fornøyd.

Fakturaene du sender fra deg er fundamentet for å få penger inn. Ved feil og mangler gir du kunden anledning til å kunne holde igjen betaling. Det er det siste du vil hvis du driver næring.

Her kan du lese mer om kravene til fakturaene du skal sende.

Lykke til med faktureringen!

 

Kilder: Regnskap Norge, Altinn