tax-consultant-3094819_1920

For deg som har AS kommer trolig skatteoppgjøret 24. oktober.  Skal selskapet betale mer restskatt enn 1000 kroner for 2017, vil det bli fordelt i 2 avdrag. Det første forfaller 3 uker etter at likningen legges ut. Og neste skal betales innen åtte uker.

For 2017 er skattesatsen 24% av overskuddet. Denne er redusert til 23% for 2018, både for personer og bedrifter.

Har du fått nye opplysninger i ettertid, eller du mener at skatteavregningen er feil, kan du sende inn skattemeldingen på nytt, selv om fristen har gått ut og likningen har kommet. Dette gjelder både personlige skattytere og foretak.

Endre skatten:

Nå har vi kommet så langt i 2018 at de fleste har en viss oversikt over hvordan årets resultat vil bli. Er overskuddet vesentlig svakere enn i fjor når du passerer årsskiftet, kan du søke om endring av forskuddsskatten for selskapet. Da unngår du å belaste likviditeten med unødig mye skattebetaling utover vinteren og våren neste år.